Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie śmietanowo-ziołowymETAP 1:
Schab zmielić z 1/3 cebuli. Dodać jajko, kaszę manną, majonez, przyprawę włoską, sól i pieprz do smaku. Wymieszać na jednolitą masę mięsną.
Formować kulki i obtaczać w mące owsianej. Pulpety obsmażyć na oleju i przełożyć do garnka.
Pozostałą cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do pulpetów. Zalać około 1,5 szklanki wody. Włożyć listek, ziele, majeranek, sól i pieprz do smaku. Zagotować. Dolać śmietanę i natkę pietruszki i koperku. Dusić 15 minut.
Dodać kaszę manną i dusić aż zgęstnieje. Podawać na ciepło z ryżem lub makaronem.
mocsłodkości
WanilioweImprowizacj
mocsłodkości napisał(a):