WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 923]

Pierś z kurczaka ze szparagami i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kurczaka przyprawiona solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa faszerowana ugotowanymi szparagami i serem mozzarella.

Pierś z kurczaka ze szparagami i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka ze szparagami i mozzarellą

 

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 3-4 zielone szparagi
  • kawałek mozzarelli w kulce w zalewie
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gyrosa
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka ze szparagami i mozzarellą

ETAP 1:

Szparagi ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i pokroić na kawałki. Pierś z kurczaka rozkroić na jeden duży filet. Kurczaka doprawić solą, pieprzem i przyprawą gyros. Na środku fileta ułożyć kilka plasterków mozzarelli i pokrojone szparagi. Filet zwinąć w roladkę i spiąć brzegi wykałaczkami. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i włożyć przygotowaną roladkę z kurczaka. Smażyć z każdej strony aż się przyrumieni. Można smażyć pod przykryciem wtedy szybciej dojdzie w środku. Roladkę po usmażeniu wyłożyć na talerz i podać z ulubionymi dodatkami.

Pierś z kurczaka ze szpargami i mozzarellą
Pierś z kurczaka w trakcie smażenia na patelni
Pierś z kurczaka ze szpargami i mozzarellą
Filet z pieersi zwinięty z farszem i spięty wykałaczkami
Pierś z kurczaka ze szpargami i mozzarellą
Pierś z kurczaka z nałożonym farszem przed zwinięciem
Pierś z kurczaka ze szpargami i mozzarellą
Pierś z kurczaka rozkrojona, rozbita i przyprawiona