zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Roladki drobiowe ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Smaczne roladki ze szparagami, otulonymi szynką i przyprawione aromatycznym pieprzem cytrynowym. Zasmakują nawet wybrednym smakoszom.

Roladki drobiowe ze szparagami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki drobiowe ze szparagami

 

  • piersi z kurczaka
  • szynka ( dobrej jakości) po plasterku na roladkę
  • pieprz cytrynowy
  • szparagi po dwa małe na roladkę + dowolna ilość jako dodatek
  • bułka tarta i jajka + odrobina soli do panierki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe ze szparagami
Umyte piersi z kurczaka dzielę na pól wzdłuż, każdy płat delikatnie rozbijam tłuczkiem. Na mięso wykładam plaster szynki , posypuje pieprzem cytrynowym i układam wcześniej umyte szparagi ( u mnie surowe) Zwijam roladki i panieruję, najpierw w mące, jajku i bułce tartej. Smażę powoli, na oleju.

Pozostałe szparagi "obwalam" w jajku i bułce tartej i smażę razem z roladkami.

Podaję od razu. Smacznego. 
Roladki drobiowe ze szparagami
delikatnie rozbijam tłuczkiem, na mięso wykładam plaster szynki
Roladki drobiowe ze szparagami
posypuje pieprzem cytrynowym i układam wcześniej umyte szparagi