Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i szparagami
Makaron ugotować według zaleceń producenta w osolonej wodzie, odSzparagi umyć, odciąć grube końcówki i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do gotującej się wody i gotować przez około 4 min. Na patelni rozgrzać olej, umytą i osuszoną pierś z kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na gorący olej, zrumienić. Mięso z rosołu rozdrobnić lub pokroić. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i posypać bułką tartą. Wsypać większą część makaronu, cedzić.Na makaron nałożyć mięso, na mięso szparagi, na szparagi pozostałą część makaronu. Polać śmietanką, posolić i popieprzyć. Całość posypać serami i na końcu szczypiorkiem. Naczynie przykryć folią spożywczą , wstawić do piekarnika i zapiekać w 180 C do momentu aż góra się ładnie zrumieni. Smacznego :)
edytaha
Netka
Dziękuję :)