Sposób przygotowania:
Wiosenny makaron ze szparagami i kurczakiem
Makaron ugotować w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
Szparagi cienko obrać do połowy ich wysokości, pokroić na ok. 3 cm kawałki. Do garnka wlać wodę, lekko osolić, gotować ok. 3 minuty. Nie odcedzać!
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem i papryką, wymieszać. Przełożyć na patelnię, podsmażyć na oleju. Wlać szparagi wraz z wodą w której się gotowały, dodać obrane całe ząbki czosnku, gotować ok. 10 minut. Wlać kremówkę, wymieszać, dodać ugotowany makaron, jeszcze raz wymieszać. Wszystko razem krótko podgrzać.
Szparagi cienko obrać do połowy ich wysokości, pokroić na ok. 3 cm kawałki. Do garnka wlać wodę, lekko osolić, gotować ok. 3 minuty. Nie odcedzać!
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem i papryką, wymieszać. Przełożyć na patelnię, podsmażyć na oleju. Wlać szparagi wraz z wodą w której się gotowały, dodać obrane całe ząbki czosnku, gotować ok. 10 minut. Wlać kremówkę, wymieszać, dodać ugotowany makaron, jeszcze raz wymieszać. Wszystko razem krótko podgrzać.