tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Grillowany burger z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu grillowany burger ze świeżej bułki z majonezem, kotletem wieprzowym, serem salami z czarnuszką i oliwkami polany ketchupem i posypany czarnuszką.

Grillowany burger z oliwkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Grillowany burger z oliwkami

Na kotlety

Dodatkowo

Sposób przygotowania:

Grillowany burger z oliwkami
1) Mięso mielone wieprzowe wrzucamy do miski, wbijamy jajko, bułkę namoczoną w mleku i wsypujemy sól himalajską, pieprz ziołowy i paprykę słodką. Cebulkę obieramy, kroimy w kosteczkę i łączymy ze wszystkimi składnikami.

2) Z przygotowanej masy mięsnej lepimy dwie kulki.

3) Kulki upłaszczamy na kształt dwóch kotletów.

4) Kotlety umieszamy na grillu elektrycznym i grillujemy.

5) Bułki przekrajamy na pół, smarujemy majonezem z obu stron i układamy po dwa plasterki sera na każdej połowie.

6) Następnie kładziemy kotlety, oliwki przekrajamy na pół i układamy na kotletach.

7) Przykrywamy górną połową bułki i umieszamy na grillu.

8) Grillujemy do zarumienienia się bułki.

9) Polewamy ketchupem i posypujemy czarnuszką, podajemy.
Grillowany burger z oliwkami
Mięso mielone wieprzowe wrzucamy do miski, wbijamy jajko, bułkę namoczoną w mleku i wsypujemy sól himalajską, pieprz ziołowy i paprykę słodką.
Grillowany burger z oliwkami
Z przygotowanej masy mięsnej lepimy dwie kulki.
Grillowany burger z oliwkami
Bułki przekrajamy na pół, smarujemy majonezem z obu stron i układamy po dwa plasterki sera na każdej połowie.
Grillowany burger z oliwkami
Następnie kładziemy kotlety, oliwki przekrajamy na pół i układamy na kotletach.
Grillowany burger z oliwkami
Przykrywamy górną połową bułki i umieszamy na grillu.

Tagi:

dania oliwki