Sposób przygotowania:
Grillowany burger z oliwkami
1) Mięso mielone wieprzowe wrzucamy do miski, wbijamy jajko, bułkę namoczoną w mleku i wsypujemy sól himalajską, pieprz ziołowy i paprykę słodką. Cebulkę obieramy, kroimy w kosteczkę i łączymy ze wszystkimi składnikami.
2) Z przygotowanej masy mięsnej lepimy dwie kulki.
3) Kulki upłaszczamy na kształt dwóch kotletów.
4) Kotlety umieszamy na grillu elektrycznym i grillujemy.
5) Bułki przekrajamy na pół, smarujemy majonezem z obu stron i układamy po dwa plasterki sera na każdej połowie.
6) Następnie kładziemy kotlety, oliwki przekrajamy na pół i układamy na kotletach.
7) Przykrywamy górną połową bułki i umieszamy na grillu.
8) Grillujemy do zarumienienia się bułki.
9) Polewamy ketchupem i posypujemy czarnuszką, podajemy.
2) Z przygotowanej masy mięsnej lepimy dwie kulki.
3) Kulki upłaszczamy na kształt dwóch kotletów.
4) Kotlety umieszamy na grillu elektrycznym i grillujemy.
5) Bułki przekrajamy na pół, smarujemy majonezem z obu stron i układamy po dwa plasterki sera na każdej połowie.
6) Następnie kładziemy kotlety, oliwki przekrajamy na pół i układamy na kotletach.
7) Przykrywamy górną połową bułki i umieszamy na grillu.
8) Grillujemy do zarumienienia się bułki.
9) Polewamy ketchupem i posypujemy czarnuszką, podajemy.