Sposób przygotowania:
Piersi marynowane z patelni grillowej
Zrobić marynatę z 3 łyżek oleju, sosu sojowego, szczypty soli, pieprzu , mielonej papryki i konfitury żurawinowej .Macerować mięso na kilka godzin ( trzymać w lodówce ).Rozgrzać patelnię grillowi ( grill elektryczny lub ogrodowy ).Piec piersi obracając aż zarumienią się i będą usmażone ( czas zależy od grubości piersi – na patelni grillowej średnie piersi piecze się po ok. 5 min z każdej strony ). W tym czasie kiedy mięso piecze się pokroić w piórka cebulę , papryki w cienkie paseczki, arbuz ( po obcięciu skórki ) w kostkę , a jabłko utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) .Wymieszać . Polać dresingiem zrobionym z 3 łyżek oleju, soku z cytryny . Doprawić solą , pieprzem i cukrem do smaku. Podawać z pieczonymi ziemniakami , chlebkami pita opieczonymi na grillu, lub bagietką zapiekaną w piekarniku ( lub opiekaną na grillu )