kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Piersi paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Piersi z kurczaka są nudne? Nie te! Paprykowe, pyszne i aromatyczna dzięki świeżemu tymiankowi. Niebo w gębie!

Piersi paprykowe

Składniki:

Piersi paprykowe

 

  • Dwie duże piersi z kurczaka
  • Czerwona papryka
  • Duża cebula
  • Sól, pieprz, słodka papryka
  • Olej do smażenia
  • Świeży tymianek

Sposób przygotowania:

Piersi paprykowe
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i każdą dzielimy na cztery części. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na średniej patelni rozgrzewamy olej. Układamy piersi i smażymy na złoto. Przekładamy na druga stronę i dodajemy pokrojona w paski paprykę i cebulę w piórka. Po 2-3 minutach dodajemy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 10-15 minut. Serwujemy posypane świeżym tymiankiem.