Sposób przygotowania:
Pierś w cieście paprykowym
Piersi umyć, osuszyć i przekroić na pół wzdłuż fileta.
Posolić i popieprzyć.
W miseczce wymieszać jajka, mleko, mąkę, sól, pieprz i paprykę na gładkie ciasto.
Konsystencja powinna być nieco gęściejsza od ciasta naleśnikowego.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące następnie w cieście i smażyć z obu stron na nie za dużym ogniu do zrumienienia się kotletów.
Posolić i popieprzyć.
W miseczce wymieszać jajka, mleko, mąkę, sól, pieprz i paprykę na gładkie ciasto.
Konsystencja powinna być nieco gęściejsza od ciasta naleśnikowego.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące następnie w cieście i smażyć z obu stron na nie za dużym ogniu do zrumienienia się kotletów.
Anula