Sposób przygotowania:
Paprykowe rolady
Zaczynamy od sosu do gołąbków, przelewamy jogurt do miseczki dodajemy do niego 3 rozgniecione ząbki czosnku pieprzymy i mieszamy , wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Piersi kurczaka rozbijamy tłuczkiem podobnie jak zwykłe kotlety. Papryki myjemy oczyszczamy z środków i kroimy w drobne paseczki. układamy sobie jeden rozbity kawałek mięsa, posypujemy go obficie przyprawą do kurczaka, ostrą papryką oraz czosnkiem granulowanym, nakładamy na mięso papryką i zawijamy . Mięso na połączeniach przebijamy wykałaczkami w celu zabezpieczenia przed otwarciem. Rolady układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na 1 godzinę o temp. 180C Gołąbki możemy podawać z ugotowaną kaszą np. jęczmienną. Smacznego