aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

piersi w sosie paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

O smacznym paprykowym smaku.

piersi w sosie paprykowym

Składniki:

piersi w sosie paprykowym

 

  • 2 filety z kurczaka,
  • ryż,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula,
  • 1 lyzka przecier pomidorowy,
  • Sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka mielona Prymat

Sposób przygotowania:

piersi w sosie paprykowym
Piersi kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy papryką słodką, pieprzem i solą. . Paprykę czerwoną kroimy drobno, tak samo cebulę i marchewkę. Następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju, aż przybiorą złocisty kolor. Dodajemy warzywa do kurczaka. Dodajemy słodką papryke i lyzką koncentratu pomidorowego. Mozemy dodac chili by zaostrzyc smak. Podajemy z ugotowanym ryzem.