Sposób przygotowania:
Piersi z kaszą i warzywami
Cebulę kroimy na drobne kawałeczki i podsmażamy na oleju. Gdy cebula się zarumieni dorzucamy pokrojoną drobno pierś z kurczaka. Po kilku minutach gdy kurczak zbrązowieje wlewamy 1/4 szklanki wody, przykrywamy i dusimy ok 10 minut. (w między czasie możemy ugotować kaszę) Paprykę kroimy w kostkę, a marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Pomidora należy sparzyć i pokroić w kostkę. Warzywa, poza pomidorem wrzucamy na patelnie i dusimy 5 minut. Następnie dorzucamy pomidora i dusimy kolejne 5-7 minut. Po zakończonym duszeniu odkrywamy pokrywkę i pozwalamy wodzie odparować często mieszając. Gdy to już nastąpi wrzucamy ugotowaną kaszę i doprawiamy ziołami, pieprzem i solą do smaku. Wszystko mieszamy i możemy już nakładać na talerze :) Porcja dla 2-3 osób. Smacznego!
dynia33c