alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Piersi z kurczaka w kostce drobiowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Nie spodziewałam się takiego smaku, ale nam smakowało.

Piersi z kurczaka w kostce  drobiowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Piersi z kurczaka w kostce drobiowej

 

  • 2 szt pierś z kury,
  • 1 szt kostka rosołowa drobiowa
  • 2 łyżki olej

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka w kostce drobiowej
Kostkę rosołową należy rozgnieść i wymieszać z olejem na jednolitą konsystencję.Natrzeć piersi z kurczaka i włożyć na godzinę do lodówki.Całe piersi smażyć na rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Piersi z kurczaka w kostce  drobiowej
Dzięki marynowaniu w lodówce nabiera intensywnego smaku i aromatu.
Piersi z kurczaka w kostce  drobiowej
Smażymy na patelni teflonowe bez dodatkowego tłuszczu.