Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka z pietruszką i twarożkiemEtap 1
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, aby otrzymać kieszonki.
Etap 2
Natkę pietruszki posiekać, cebulę pokroić w drobną kostkę, twarożek rozdrobnić widelcem. Wszystko przełożyć do miseczki. Dodać do tego płatki papryki, 2 łyżeczki oleju, trochę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać.
Etap 3
Nadzieniem napełnić mięsne kieszonki, brzegi mięsa spiąć wykałaczkami.
Etap 4
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, z obu stron oprószyć solą i posypać obiema przyprawami.
Etap 5
Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.