Sposób przygotowania:
Nadziewane piersi z kurczaka z sosem
Maliny oczyścić, przebrać, przełożyć do garnka i rozgnieść. Podgrzewać je na małym ogniu, co chwilę mieszając, tak długo, aż się rozpadną. Maliny przetrzeć przez sito. Każdą pojedynczą pierś z kurczaka naciąć w środku, tworząc kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem. Bazylię i natkę pietruszki posiekać. Pomidorki (użyłam bardzo małych, słodkich pomidorków, przypominających rodzynki) pokroić na małe kawałki. Do serka śmietankowego dodać bazylię, natkę i pomidorki, dokładnie wymieszać. Przygotowane nadzienie nałożyć do "kieszonek" z mięsa, zabezpieczyć wykałaczkami. Nadziane piersi z kurczaka kłaść na rozgrzany na patelni olej, obficie posypać przyprawą do mięs. Zrumienić je z obu stron. Do mięsa wlać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem, na średnim ogniu 10 minut. Po tym czasie mięso odwrócić i dusić dalsze 10 minut. Mięso zdjąć z patelni, większość pozostałego płynu odparować. Na patelnię wlać miód i ocet balsamiczny. Podgrzewać tak długo, aż płyn zacznie się mocno pienić. Wlać do niego przygotowany wcześniej przecier z malin, wymieszać, zagotować i zredukować o ok. 1/3. Patelnię z sosem zdjąć z ognia, dodać masło. Mieszać powoli, aż masło się roztopi i wszystko się połączy na gładki sos. Nadziane piersi z kurczaka kroić w grube plastry i podawać polane przygotowanym sosem.