Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka z sałatąEtap 1
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki.
Etap 2
Sałatę, salami, korniszony i szalotkę drobno pokroić, przełożyć do miseczki. Dodać musztardę, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Etap 3
Przygotowany farsz nałożyć do mięsnych kieszonek, brzegi rozcięcia złączyć i spiąć wykałaczkami.
Etap 4
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs, z obu stron mocno zrumienić.
Etap 5
Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody, dodać kostkę grzybową.
Etap 6
Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po ok. 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Marika-
Magdalena88
misia5