tamagochi75

tamagochi75

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

pietruszkowe nadzienie do ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

fantastyczny sos(???),pasta,którą można użyć do ryby pieczonej w folii aluminiowej lub na parze w całości.również do mies

pietruszkowe nadzienie do ryby

Składniki:

pietruszkowe nadzienie do ryby

 

  • pęczek pietruszki
  • 0.5 szklanki oliwy z oliwek
  • 1-2 łyżki ciemnego octu balsamicznego (di modena)
  • 3-5 ząbków czosnku
  • sol,pieprz,maggi

Sposób przygotowania:

pietruszkowe nadzienie do ryby
pietruszkę z reszta składników miksujemy (łatwiejsze od rozbijania w moździerzu,chociaż czasem to robię) doprawiamy sola pieprzem i maggi.tak uzyskana pasta najlepiej smakuje według mnie w całym,świeżym pstrągu pieczonym (przepis podam osobno) i karkówce pieczonej