LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

pijane faworki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pianę faworki na zabawę sylwestrową

pijane  faworki

Składniki:

pijane faworki

 

  • 30 dag mąki
  • 4 żółtka
  • 3 łyżki śmietany
  • 5 dag czubatych łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki spirytusu
  • 50 dag tłuszczu do smażenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

pijane faworki
z zmieszanej mąki żółtek śmietany cukru i spirytusu zagnieść ciasto tak jak robimy to np na pierogi potem wybijamy z wałkiem tak by się napowietrzyło i zostawiamy ciasto na około 1 h potem rozwałkować cienko pokroić na pasy przewlec jeden koniec i rozciągnąć i smażyć na tłuszczu po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem

Tagi:

faworki chrust