LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Pijane racuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis na piane racuchy do kawusi

Pijane racuchy

Składniki:

Pijane racuchy

 

  • 3 średnie jabłka
  • 1 średni kartofel
  • 4 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soku cytrynowego
  • 5 łyżek likieru z wiśni
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Pijane racuchy
Obierz jabłka i ziemniaka i zetrzyj na tarce z najmniejszymi oczkami. Wsyp do jednej miski i dodaj cukier,jajko,mąkę,cukier ,soku z cytryny i wszystko rozrób .Na rozgrzanej patelni z tłuszczem wypiekaj zgrabne racuchy (z obu stron) Wszystkie gotowe racuchy ułóż na dużej tacy i polej delikatnie likierem z wiśniowym a na koniec posyp cukrem pudrem i pijane racuchy gotowe ;)