Sposób przygotowania:
Pijane śliweczki z serem i orzechami
Śliwki włożyć do słoiczka i zalać brandy zmieszaną z miodem. odstawić na noc do lodówki. Śliwki dokładnie osączyć (brandy można wypić albo dodać do innego dania). Serek rozetrzeć z jogurtem i posiekanymi orzechami. Wyłożyć o 0,5 łyżeczki na każdą śliwkę, koreczki nadziać na wykałaczki. Każdego posypać odrobiną rozdrobnionych orzechów i ozdobić kawałeczkiem kandyzowanego kiwi. Podawać ułożone koliście na talerzu, z dodatkiem sosu. Mało efektowny talerzyk zawinęłam po prostu w folię aluminiową i od razu nabrał "klasy" :-) Sos: jogurt rozetrzeć z miodem i posiekanymi orzechami. Podawać do pijanych śliwek.
msewka
iwi69
Pyza
Natala1210
jaNina
Sarenka
A.B.
marietta