Sheila

Sheila

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Pikantna jajecznica poimprezowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kiedy po zjedzeniu chipsów została ci łyżka sosu salsa, na śniadanie zrób pyszną jajecznicę na kaca! Przepis na 2 porcje

Pikantna jajecznica poimprezowa

Składniki:

Pikantna jajecznica poimprezowa

 

  • 4 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • ok 1/3 papryki czerwonej
  • 2 plastry wędliny (szynki lub podobne)
  • pół cebuli
  • łyżka sosu salsa
  • szczypior
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pikantna jajecznica poimprezowa
Na patelni przesmaż pokrojone w kostkę szynkę i cebulę. Kiedy cebula się zeszkli - dodaj sos salsa i mieszaj, smażąc dalej. Do miski wbij 4 jajka, dodaj odrobinę mleka, sól i pieprz i pokrojony drobno szczypior. Przed wlaniem jajek na patelnię, wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę, dosłownie na jedną - dwie minutki. Następnie wlej zawartość miski na patelnię i mieszaj, póki nie zetnie się tak, jak lubisz. SMACZNEGO!