Sposób przygotowania:
Pikantna paprykowa kremowa
Mięso zalać zimną wodą i gotować z solą i pieprzem oraz pokrojonymi drobno marchewka i pietruszką aż zmięknie.
Z oczyszczonych z gniazd nasiennych papryk odcinamy 1/4 część, resztę miksujemy, papryczki chili bez gniazd nasiennych miksujemy całe. Gdy mięso już zmięknie wyciągamy je i przestudzone miksujemy lub bardzo drobno siekamy. W tym samym czasie do wywaru dodajemy zmiksowane papryki oraz drobno pokrojone w kostkę kawałki papryk(dla kolorystyki). Wrzucamy mięso i chwile gotujemy. Podajemy posypane posiekane natka lub koperkiem.
Z oczyszczonych z gniazd nasiennych papryk odcinamy 1/4 część, resztę miksujemy, papryczki chili bez gniazd nasiennych miksujemy całe. Gdy mięso już zmięknie wyciągamy je i przestudzone miksujemy lub bardzo drobno siekamy. W tym samym czasie do wywaru dodajemy zmiksowane papryki oraz drobno pokrojone w kostkę kawałki papryk(dla kolorystyki). Wrzucamy mięso i chwile gotujemy. Podajemy posypane posiekane natka lub koperkiem.