Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pikantna paprykowa kremowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

typowo paprykowa zupa bardzo pikantna

Pikantna paprykowa kremowa

Składniki:

Pikantna paprykowa kremowa

 

  • 1 kg mięso wieprzowego średnio tłustego
  • 1 duża zielona papryka
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 duża żółta papryka
  • 1 duża pomarańczowa papryka
  • 2 średnie papryczki chili
  • sól
  • pieprz
  • marchewka
  • korzeń pietruszki
  • natka pietruszki lub koperku

Sposób przygotowania:

Pikantna paprykowa kremowa
Mięso zalać zimną wodą i gotować z solą i pieprzem oraz pokrojonymi drobno marchewka i pietruszką aż zmięknie.
Z oczyszczonych z gniazd nasiennych papryk odcinamy 1/4 część, resztę miksujemy, papryczki chili bez gniazd nasiennych miksujemy całe. Gdy mięso już zmięknie wyciągamy je i przestudzone miksujemy lub bardzo drobno siekamy. W tym samym czasie do wywaru dodajemy zmiksowane papryki oraz drobno pokrojone w kostkę kawałki papryk(dla kolorystyki). Wrzucamy mięso i chwile gotujemy. Podajemy posypane posiekane natka lub koperkiem.

Tagi:

mięso papryka