Sposób przygotowania:
Sałatka grecka
Sałatę myjemy, osuszamy, liście rwiemy na małe kawałki.
Pomidory, ogórek i paprykę myjemy, kroimy w kostkę.
Ser feta kroimy w kostkę.
Oliwki odsączamy z zalewy.
Robimy sos: oliwę łączymy z musztardą i sokiem z cytryny, dodajemy sól, pieprz, oregano, bazylię, mieszamy energicznie.
Warzywa i fetę umieszczamy w salaterce, polewamy sosem, mieszamy.
Pomidory, ogórek i paprykę myjemy, kroimy w kostkę.
Ser feta kroimy w kostkę.
Oliwki odsączamy z zalewy.
Robimy sos: oliwę łączymy z musztardą i sokiem z cytryny, dodajemy sól, pieprz, oregano, bazylię, mieszamy energicznie.
Warzywa i fetę umieszczamy w salaterce, polewamy sosem, mieszamy.