Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pikantne gruszki do kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Lubię owocowe dodatki na ostro jako dodatek do pieczonego drobiu .

Pikantne  gruszki do kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pikantne gruszki do kurczaka

 

  • 3 gruszki
  • 6 łyżek miodu
  • gałązka rozmarynu
  • szczypta przyprawy piri-piri lub suszonej papryczki chili w płatkach
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Pikantne gruszki do kurczaka
Obrać gruszki pozostawiając ogonki. W garnku zalać je wodą , dodając miód , gałązkę rozmarynu , szczyptę przyprawy piri-piri lub chili . Gotować ok.5-10 minut tak by gruszka zmiękła ale była jędrna . Wyłowić łyżką cedzakową by nie uszkodzić . Ostudzić . Podawać udekorowane chilii i rozmarynem do pieczonego drobiu.
Pikantne  gruszki do kurczaka
W sezonie na gruszki warto zrobić cos innego niż kompot
Pikantne  gruszki do kurczaka
Obrane gruszki obgotować w wodzie z miodem i dodatkiem piri-piri i gałązką rozmarynu