Lazik

Lazik

Kucharz
[Przepisów: 5]

Pikantne papryczki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ta propozycja dania na walentynki, jest skierowana dla osób preferujących ostre w smaku potrawy.

Pikantne papryczki.

Składniki:

Pikantne papryczki.

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantne papryczki.
Przygotowanie: 1.Odciąć zieloną część papryczki. Delikatnie usunąć nasiona, najlepiej drugą stroną łyżeczki. Wnętrze papryczki wypłukać pod bieżącą wodą, aby pozbyć się pozostałych nasion. 2.Tak przygotowane papryczki nadziać serem kozim. 3.Papryczki obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku, na końcu w bułce tartej ( lekko posolonej ). Aby uzyskać lepszy efekt ponownie obtoczyć w jajku i bułce. 4.Smażyć na głębokim tłuszczu, na złoty kolor. 5.Podawać przestudzone.