Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 777]

Roladki schabowe z ogórkiem i papryką konserwową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast tradycyjnych schabowych warto przygotować roladki faszerowane ogórkiem, papryką konserwową i suszonymi pomidorami.

Roladki schabowe z ogórkiem i papryką konserwową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z ogórkiem i papryką konserwową

 

  • schab 2 plastry
  • musztarda 2 łyżeczki
  • ogórek konserwowy 1 duża szt
  • papryka konserwowa 1 kawałek
  • pomidory suszone 2 kawałki
  • ser żółty 2 plastry
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka mielona
  • bulion drobiowy 300 ml
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z ogórkiem i papryką konserwową
Plastry schabu myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i rozbijamy tłuczkiem. Następnie nacieramy z obu stron pieprzem, solą i słodką papryką. Z jednej strony smarujemy musztardą, na której układamy następnie plaster sera, kawałki ogórka, papryki konserwowej oraz pomidory suszone pokrojone w paseczki. Zwijamy brzegi i formujemy mięso w roladkę. Spinamy boki wykałaczkami.

Podsmażamy roladki na rozgrzanym oleju. Następnie podlewamy gorącym bulionem i dusimy pod przykryciem przez około 30 minut.
Roladki schabowe z ogórkiem i papryką konserwową
Plastry schabu myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i rozbijamy tłuczkiem.
Roladki schabowe z ogórkiem i papryką konserwową
Następnie mięso nacieramy z obu stron pieprzem, solą i słodką papryką.
Roladki schabowe z ogórkiem i papryką konserwową
Z jednej strony smarujemy musztardą, na której układamy następnie plaster sera, kawałki ogórka, papryki konserwowej oraz pomidory suszone pokrojone w paseczki.
Roladki schabowe z ogórkiem i papryką konserwową
Podsmażamy roladki na rozgrzanym oleju. Następnie podlewamy gorącym bulionem i dusimy pod przykryciem przez około 30 minut.