Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Pikantny sos musztardowo-chrzanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Aby sos był łagodniejszy w smaku można dodać gotowy tarty chrzan lub świeżo utarty i sparzony wrzącą wodą.

Pikantny sos musztardowo-chrzanowy

Składniki:

Pikantny sos musztardowo-chrzanowy

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantny sos musztardowo-chrzanowy
Korzeń świeżego chrzanu umyć, obrać i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Do miski wlać jogurt naturalny, śmietanę, dodać utarty chrzan, musztardę, przyprawić do smaku solą, pieprzem cukrem i sokiem z cytryny, wszystko dokładnie wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin.( do sosu można dodać chrzan tarty ale sos będzie łagodny w smaku)