justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pikle w musztardowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

takie ogórki robił mój tata były pyszne

Pikle w musztardowym sosie

Składniki:

Pikle w musztardowym sosie

 

  • zalewa:
  • woda 2 l
  • ocet 2 szklanki
  • sól 4 łyżki
  • cukier 1 kg
  • musztarda 10 łyżek
  • około 2 kg ogórków

Sposób przygotowania:

Pikle w musztardowym sosie
Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w paski, nie powinny być za cienkie. Układamy je w słoikach. Wszystkie składniki zalewy dokładnie ze sobą mieszamy. Doprowadzamy do zagotowania. Gdy zalewa wystygnie zalewamy nią ogórki. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy około 3 minuty od zagotowania.