Sposób przygotowania:
pikle inaczej
ogórki obieramy i kroimy wzdłuż w słupki 3-4 cm
paprykę w paski
cebulę w piórka
marchew w cienkie talarki
wszystkiw warzywa solimy dość dużo odstawiamy na 3-4 godziny
ZALEWA
1 szkl.cukru
1 szkl.octu 10%
1 szkl.wody
6 liśći laurowych
12 ziaren ang
koper (ja dodałam tylko nasiona ale można łodyżki też )
wszystkie składniki zagotować, dodać już nasolone warzywa gotować 10 minut
wkładać w słoiki zakręcić, przewrócić do góry dnem .pycha
paprykę w paski
cebulę w piórka
marchew w cienkie talarki
wszystkiw warzywa solimy dość dużo odstawiamy na 3-4 godziny
ZALEWA
1 szkl.cukru
1 szkl.octu 10%
1 szkl.wody
6 liśći laurowych
12 ziaren ang
koper (ja dodałam tylko nasiona ale można łodyżki też )
wszystkie składniki zagotować, dodać już nasolone warzywa gotować 10 minut
wkładać w słoiki zakręcić, przewrócić do góry dnem .pycha
Bahus
teresa.rembiesa
ulcia21
wedith1