aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Pingwiny z madagaskaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Fajna i super przystawka w postaci koreczków w kształcie pingwinków. Idealnie sprawdzi się na imprezie.

Pingwiny z madagaskaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pingwiny z madagaskaru

 

  • 12 czarnych oliwek bez psetek,
  • 6 małych łyżeczek serka śmietankowego,
  • 6 plasterków marchewki,
  • kilka listków sałaty lodowej,
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Pingwiny z madagaskaru
Z przepisu wychodzi 6 pingwinków- na każdego pingwinka 2 oliwki czarne. Połowę przygotowanych oliwek naciąć wzdłuż, tak by przeciąć oliwkę tylko z jednej strony- w środek oliwki włożyć serek śmietankowy. Będzie to brzuszek pingwinka. Delikatnie kawałkiem serwetki wycieramy oliwkę, jeśli pobrudziliśmy ją serkiem. Następnie z plasterka marchewki odcinamy trójkącik- będą to stopy. Z trójkącika, który odcieliśmy zrobić nos. Włożyć ten trójkącik w drugą oliwkę- w dziurkę po pestce. Na wykałaczkę nadziać głowę, brzuszek i stopy. Ułożyć pingwinki na sałacie.
Pingwiny z madagaskaru
nacięte oliwki napełnić serkiem śmietankowym
Pingwiny z madagaskaru
z plasterków marchewki zrobić stopy pingiwnków
Pingwiny z madagaskaru
w oliwki włożyć kawałki marchewki, będą to nosy
Pingwiny z madagaskaru
nadziewać poszczególne elementy na wykałaczki

Tagi:

beza sałata bezy