iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Przystawka z carpaccio wieprzowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna przystawka z carpaccio i arbuza

Przystawka z carpaccio wieprzowego

Składniki:

Przystawka z carpaccio wieprzowego

 

 

 

 

  • 1 kawałek arbuz,
  • 7 plasterków carpaccio,
  • 7 sztuk Oliwki czarne,
  • 7 szt wykałaczki,
  • oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Przystawka z carpaccio wieprzowego
Arbuza mocno chłodzimy w lodówce .Oliwki czarne odcedzamy z zalewy na sitku Odkrajamy skórę Arbuza kroimy w paski dosć grube na długość plasterka szynki .Wyciągamy pestki z arbuza .Każdy kawałek zawijamy w plasterek carpaccio.Wbijamy wykałaczkę i nabijamy czarna oliwkę .Kropimy oliwą z oliwek z oliwek .Podajemy mocno schłodzone z lodówki .