justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Pischinger

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny andrut z orzechami

Pischinger Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pischinger

 

  • 1 opakowanie andrutów
  • 2 żółtka
  • 100g cukru
  • 150 g masła
  • 200 g orzechów włoskich
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 polewy czekoladowe gellwe

 

Sposób przygotowania:

Pischinger
Orzechy i czekoladę mielimy lub trzemy na tarce. Żółtka ucieramy z cukrem i masłem do rozpuszczenia się cukru. Do masy dodajemy starte orzechy i czekoladę, wszystko dokładnie łączymy. Na płat andruta nakładamy część masy rozsmarowujemy i przykładamy następnym waflem tak postępujemy końca wykorzystania wafli. Następnie wkładamy do lodówki na około 2 godziny. W garnku roztapiamy polewę czekoladowa i rozsmarowujemy ja na wierzchu wafla. Na koniec można udekorować według uznania. Smacznego
Pischinger
Orzevhy i czekoladę mielimy lub trzemy na tarce
Pischinger
Masło, cukier i zółtka razem ucieramy na jednolita masę
Pischinger
Msę dzielimy na części i smarujemy nia każda część wafla
Pischinger
Na koniec wafla polewamy polewą czekoladową

Tagi:

czekolada