kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Pistacjowy camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Uwielbiam sery, uwielbiam pistacje. Z tego uwielbienia powstało przepyszne połączenie, które z powodzeniem sprawdzi się jako doskonała przystawka.

Pistacjowy camembert

Składniki:

Pistacjowy camembert

 

  • krążek sera camembert
  • jajko
  • tymianek
  • 100g pistacji
  • łyżka masła klarowanego

Sposób przygotowania:

Pistacjowy camembert
Pistacje obieramy ze skorupek i brązowych łupinek. Siekamy na mniejsze kawałki ale nie na zupełny miał. Camembert obtaczamy w jajku roztrzepanym z tymiankiem a następnie w posiekanych pistacjach lekko je dociskając do sera. Smażymy na łyżce rozgrzanego masła klarowanego z obu stron aż dotknięty pośrodku będzie miękki.