Sposób przygotowania:
Piszinger z nutelląMasło dokładnie zmiksować malakserem. Dodać do tego jajko i ponownie przez chwilę miksować. Następnie dodać do tego dwie łyżki nutelii oraz dwie łyżki kakao i dalej dobrze miksować. Orzechy włoskie dokładnie zmiksować, a następnie dodać do masy i dalej wszystko razem miksować w malakserze. Powstałą masą smarować cienką warstwą każdy wafel ( ważne jest to żeby dawać cienką warstwę, aby masa nie wylewała się). Na posmarowany wafel z jednej strony dawać drugi wafel i również go smarować. Powtarzać tą czynność, aż do skończenia masy. ( jeżeli ktoś chce to można również posmarować boki piszingera). Gotowy piszinger okryć folią aluminiową, przykryć czymś twardym i odłożyć do zimnego miejsca żeby trochę stężał. Po jakimś czasie piszinger wyjąć z foli aluminiowej, pokroić i podać do zjedzenia.