lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Piszinger z nutellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo prosty i smaczny piszinger.

Piszinger z nutellą

Składniki:

Piszinger z nutellą

 

 

Sposób przygotowania:

Piszinger z nutellą

Masło dokładnie zmiksować malakserem. Dodać do tego jajko i ponownie przez chwilę miksować. Następnie dodać do tego dwie łyżki nutelii oraz dwie łyżki kakao i dalej dobrze miksować. Orzechy włoskie dokładnie zmiksować, a następnie dodać do masy i dalej wszystko razem miksować w malakserze. Powstałą masą smarować cienką warstwą każdy wafel ( ważne jest to żeby dawać cienką warstwę, aby masa nie wylewała się). Na posmarowany wafel z jednej strony dawać drugi wafel i również go smarować. Powtarzać tą czynność, aż do skończenia masy. ( jeżeli ktoś chce to można również posmarować boki piszingera). Gotowy piszinger okryć folią aluminiową, przykryć czymś twardym i odłożyć do zimnego miejsca żeby trochę stężał. Po jakimś czasie piszinger wyjąć z foli aluminiowej, pokroić i podać do zjedzenia.


Tagi:

jajko jajka