Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Piwne krążki cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cebule obrać , opłukać i pokroić na grube plastry. Rozdzielić na krążki i zalać piwem. Odstawić na kilkanaście minut. Cebulę odsączyć,

Piwne krążki cebulowe

Składniki:

Piwne krążki cebulowe

 

  • 7 dużych cebul
  • 2 szklanki piwa
  • 1 i 1/4 szklanki mąki
  • jajko
  • pieprz
  • szczypta chilli
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Piwne krążki cebulowe
Cebule obrać , opłukać i pokroić na grube plastry. Rozdzielić na krążki i zalać piwem. Odstawić na kilkanaście minut. Cebulę odsączyć, szklankę piwa z moczenia cebuli zmiksować z mąką, jajkiem i przyprawami. Na patelni rozgrzać dużą ilość oleju. Krążki cebuli zanurzać w cieście, i smażyć na złoto. Odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku.