Sposób przygotowania:
Pizza cebulowa
Robimy zaczyn do ciasta drożdżowego. Do miseczki wlewamy pół szklanki ciepłego mleka dodajemy 1/2 łyżeczki cukru drożdże mieszamy .Lekko posypujemy mąką i odstawiamy do wyrośnięcia .Nakrywamy ściereczką miskę ,żeby szybciej wyrosło Do mąki dodajemy zaczyn trochę wody wymieszanej z olejem i wyrabiamy ciasto drożdżowe. Po wyrobieniu odstawiamy do wyrośnięcia . Następnie rozwałkowujemy wykładamy formę do tarty i odstawiamy . Cebulę białą obieramy z łupiny kroimy w piórka smażymy na masełku podlewamy wodą i dusimy do miękkości . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Ciasto smarujemy sosem pomidorowym posypujemy zioła prowansalskimi i wykładamy cebule . Wkładamy do piekarnika na ok 20 min . Po upieczeniu na gorącą pizze dajemy odrobinę startego parmezanu .