Sposób przygotowania:
Pizza domowa z mini salami
Do miseczki przekladam wszystkie produkty ciasta. Prosukty muszą być w temp. Pokojowej. Zagniatam ciasto, odstawiam w ciepłe miejsce pod przykryciem aż ciasto podwoi swoją objętość. Ciasto wyrabiam by było w miarę cienkie.
Przekładam na blachę wysmarkwaną masłem i posypaną kaszą manną.
Ciasto smaruję koncentratem. Mozzarellę dzielę na małe kawałki i posypuję pizze. Cebulę obieram i kroję w piórka. Posypuję pizze. Mini salami kroję w plastry. Posypuję pizze. Piekę ok 25 min w 180 stopniach.
Podaję z ulubionym sosem.
Przekładam na blachę wysmarkwaną masłem i posypaną kaszą manną.
Ciasto smaruję koncentratem. Mozzarellę dzielę na małe kawałki i posypuję pizze. Cebulę obieram i kroję w piórka. Posypuję pizze. Mini salami kroję w plastry. Posypuję pizze. Piekę ok 25 min w 180 stopniach.
Podaję z ulubionym sosem.