Sposób przygotowania:
Grillowane szaszłyki koktajlowe
Krewetki pozostawiamy do rozmrożenia.
Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce, myjemy, odbieramy cieniutko, gotujemy min w wodzie z odrobiną masła.
Każdego przekrawamy na trzy kawałki.
Umytą cukinię kroimy w dość grube plastry a następnie każdy plaster w ćwiartki.
Na każdy patyczek do szaszłyka nabijamy kolejno : krewetkę, cukinię oraz szparaga postępując tak do wykończenia się składników.
Szaszłyki oprószamy przyprawami. Grillujemy po 4-5 min z każdej strony.
Podajemy z kawałkiem cytryny, posypane natką pietruszki.
Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce, myjemy, odbieramy cieniutko, gotujemy min w wodzie z odrobiną masła.
Każdego przekrawamy na trzy kawałki.
Umytą cukinię kroimy w dość grube plastry a następnie każdy plaster w ćwiartki.
Na każdy patyczek do szaszłyka nabijamy kolejno : krewetkę, cukinię oraz szparaga postępując tak do wykończenia się składników.
Szaszłyki oprószamy przyprawami. Grillujemy po 4-5 min z każdej strony.
Podajemy z kawałkiem cytryny, posypane natką pietruszki.