Sposób przygotowania:
Pizza na francuskim cieście
Ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia. Ustawić w niewielkich odległościach plasterki szynki lub mielonki (lub tego i tego).
Pokroić pomidora w drobną kostkę i posypać po cieście francuskim i szynce.
Szczypiorek poszatkować i posypać po pomidorach. Ser zetrzeć na tarce i posypać po składnikach na brytfannie.
Przyprawić wg uznania pieprzem i papryką w proszku.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 20 minut. Wyjąć i spożywać ciepłe.
Pokroić pomidora w drobną kostkę i posypać po cieście francuskim i szynce.
Szczypiorek poszatkować i posypać po pomidorach. Ser zetrzeć na tarce i posypać po składnikach na brytfannie.
Przyprawić wg uznania pieprzem i papryką w proszku.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 20 minut. Wyjąć i spożywać ciepłe.