Sposób przygotowania:
Bułka pizzerinka
Do miski wkładamy pokruszone drożdże, dolewamy trochę ciepłej wody. Mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy resztę wody, olej, sól i stopniowo mąkę. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto.
Zostawiamy do wyrośnięcia. Ponownie zagniatamy i dzielimy na pół. Wałkujemy na kształt koła i wkładamy do tortownicy ( 21 cm ).
Ciasto powinno mieś średnicę większą o kilka centymetrów aby można było zrobić rant. Powierzchnię smarujemy kaczupem, układamy ser, cienko pokrojoną kiełbaskę, cebulę oraz plastry pomidora. Z cukinii wycinamy dowolne kształty.
Każda smarujemy z obu stron pastą curry lub przyprawą w proszku. Całość posypujemy suszoną lub świeżą bazylią i siemieniem lnianym.
Pieczemy około 10- 15 minut w 200 stopniach.
Zostawiamy do wyrośnięcia. Ponownie zagniatamy i dzielimy na pół. Wałkujemy na kształt koła i wkładamy do tortownicy ( 21 cm ).
Ciasto powinno mieś średnicę większą o kilka centymetrów aby można było zrobić rant. Powierzchnię smarujemy kaczupem, układamy ser, cienko pokrojoną kiełbaskę, cebulę oraz plastry pomidora. Z cukinii wycinamy dowolne kształty.
Każda smarujemy z obu stron pastą curry lub przyprawą w proszku. Całość posypujemy suszoną lub świeżą bazylią i siemieniem lnianym.
Pieczemy około 10- 15 minut w 200 stopniach.
Jagodowa
Magdalena88
misia5
sammakko
mocsłodkości
lukrowanepierniczki