VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Wołowe mini pizze

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W domu mam wielkich zwolenników pizzy i staram się ją przygotowywać w różnych wydaniach. Tym razem są to mini pizze z wołowym mięsem z posmakiem pomidorów.

Wołowe mini pizze

Składniki:

Wołowe mini pizze

 

Sposób przygotowania:

Wołowe mini pizze

ETAP 1:

Wołowe mini pizze
Przygotowanie ciasta drożdżowego wraz z wyrastaniem i rozwałkowaniem

Mąkę mieszamy z solą i cukrem. Dolewamy oliwę z oliwek. Świeże drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie i przelewamy do mąki. Wyrabiamy gładkie jednolite i elastyczne ciasto. Odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na obsypanej mąką stolnicy na duży placek. Dzielimy go na 4 części. W każdej części zwijamy brzegi.

ETAP 2:

Wołowe mini pizze
Przygotowanie gotowego farszu do nadziania pizzy

Cebulę kroimy w kosteczkę, por w plasterki. Szklimy na rozgrzanej patelni. Pieczarki kroimy w plastry, dokładamy do cebuli. Następnie dodajemy mielone mięso i pokrojonego w kosteczkę pomidora i wędlinę. Wszystko dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.

ETAP 3:

Wołowe mini pizze
Gotowe mini pizze z wołowym mięsem przed pieczeniem

Farszem napełniamy mini pizze. Wierzch obsypujemy startym żółtym serem. Pieczemy na dużej blaszce piekarnikowej w 210*C przez 12-15 minut.