Sposób przygotowania:
Pizza na cukiniowym spodzie
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 C.
Cukinię odsącz z nadmiaru wody, dodaj jajko, mąkę, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Ciasto rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i uformuj okrągły placek. Piecz przez ok 15 min, następnie za pomocą drugiego arkusza papieru przewróć spód na drugą stronę i piecz przez kolejne 15 min.
Gotowe ciasto posmaruj koncentratem, posyp obficie suszonym oregano i poukładaj ulubione dodatki.
Wierzch posyp startym żółtym serem i jeszcze na chwilkę włóż do piekarnika, aby ser się ładnie stopił.
Cukinię odsącz z nadmiaru wody, dodaj jajko, mąkę, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Ciasto rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i uformuj okrągły placek. Piecz przez ok 15 min, następnie za pomocą drugiego arkusza papieru przewróć spód na drugą stronę i piecz przez kolejne 15 min.
Gotowe ciasto posmaruj koncentratem, posyp obficie suszonym oregano i poukładaj ulubione dodatki.
Wierzch posyp startym żółtym serem i jeszcze na chwilkę włóż do piekarnika, aby ser się ładnie stopił.
Di bloguje
Jagodowa
Magdalena88