Sposób przygotowania:
Pizza z kurczakiem
Wodę zagotować, przestudzić, do letniej wkruszyć drożdże, dodać sól, wymieszać aż do rozpuszczenia. Do mąki wlać rozczyn, dodać oliwę, zagnieść ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W międzyczasie kurczaka pokroić w kostkę, rozgrzać tłuszcz, usmażyć przyprawiając kucharkiem i pieprzem. Pieczarki pokroić, dodać posiekaną cebulkę, podsmażyć na oleju, podlać odrobiną wody, dusić z dodatkiem kucharka i pieprzu pod przykryciem ok. 20 minut. Wymieszać z kurczakiem. Ciasto rozwałkować na wysmarowanej tłuszczem blasze. Posmarować ketchupem. Wyłożyć plastry szynki, na szynkę rozłożyć pieczarki z kurczakiem. Przykryć plastrami sera. Piec ok. 20-25 minut w temp. 190 stopni.