Sposób przygotowania:
Pizza z patelni z grillowanym kurczakiem
1. Składniki na ciasto (śmietana, majonez, mąka, jajko, sól) przekładamy do miski i miksujemy mikserem bądź mieszamy trzepaczką. Ma mieć konsystencję gęstej śmietany i nie powinno być grudek. 2. Kroimy szynkę, pomidora, wyjmujemy z zalewy fasolkę, płuczemy ją pod wodą. Ścieramy na tarce o dużych oczkach ser żółty. Kroimy grillowaną pierś kurczaka. Tak naprawdę możemy do niej użyć co tylko na się podoba i np zalega w lodówce :-) 3. Mocno nagrzewamy na grillu patelnię z odrobiną oleju. Gdy będzie już nagrzana, wykładamy łyżką ciasto. Rozprowadzamy równomiernie. Polewamy ketchupem, szybko nakładamy dodatki, przykrywamy patelnię pokrywką i zmniejszamy ogień. Smażymy około 15 minut, aż spód będzie ścięty, a ser na wierzchu rozpuszczony. Smacznego! Warto kontrolować jej spód od czasu do czasu, by za bardzo się nie spiekł.