Sposób przygotowania:
pizza z pieczonym bakłażanem i papryką
ciasto:ja do miski daję drożdże(na tą pizze 50g) zalewam je ciepłym mlekiem około 1/2 szklanki,szczypta cukru,czekam 20 min.aż wyrośnie.Dodaję mąkę około 2 szklanek i dodaję wodę,tyle by powstało ciasto elastyczne ugniatam jak zaczyna się kleić dodaję oliwę ze 2 łyżki.Następnie ugniatam około 15 min.jak bardzo się klei podsypuję mąką i znowu dodaję ciutkę oliwy.Rozwałkowuję na okrągły placek o grubości 0.5 cm.układam na blasze wysmarowane oliwą i pozostawiam na 1 godzinę.Bakłażan i paprykę pieczemy w piekarniku 45 min następnie obieramy ze skóry i kroimy w paski.Koncentrat mieszamy z sokiem pomidorowym pieprzem solą oregano,bazylią czosnkiem.Tym smarujemy pizze następnie rozkładamy pokrojoną w plastry mozzarellę,salami,plastry pomidora a na sam koniec bakłażan i paprykę,posypujemy startym serem:)Pieczemy około 35 min w temperaturze 200 st.C.