Sposób przygotowania:
Pizzerki na szybko.
Maślankę, jajko, sól, pieprz i sodkę mieszamy razem w wysokim naczyniu. Jak składniki się połączą wsypujemy mąkę cały czas mieszając. Pomidora, wędlinę kroimy w plasterki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy po dwie łyżki stołowe ciasta na jeden placuszek. Na każdym układamy plasterki wędliny i pomidora lekko je wciskając, lekko solimy pomidora.. Następnie jedną łyżką ciasta (na każdy placek) polewamy dodatki aby je pokryć. Podpiekamy na wolnym ogniu. Jak brzegi obeschną a spód ładnie się podpiecze obracamy za pomocą łopatki. Na upieczoną stronę kładziemy ser i przykrywamy pokrywką aby się rozpuścił. Podajemy gorące z dodatkiem keczupu.
eliza135
Ela Dz
Dziękuję :) mój syn był zachwycony i zapytał..dlaczego tak mało?:)