natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Placek kruszonkowy.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placek jest na prawdę znakomity w smaku.

Placek kruszonkowy.

Składniki:

Placek kruszonkowy.

 

  • 1/2 kg. mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 kostki palmy
  • 2 jaja
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki marmolady

 

Sposób przygotowania:

Placek kruszonkowy.
Zagniatamy razem palmę, cukier, jaja i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto po dobrym wyrobieniu dzielimy na dwie części. Jedną rozwałkować włożyć na blachę wcześniej wysmarowaną tłuszczem i posmarować marmoladą. Drugą część posiekać i posypać na ciasto ułożone w formie. Piec 45 minut w temperaturze 180’C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.

Tagi:

placek