Sposób przygotowania:
Placek kruszonkowy.
Zagniatamy razem palmę, cukier, jaja i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto po dobrym wyrobieniu dzielimy na dwie części. Jedną rozwałkować włożyć na blachę wcześniej wysmarowaną tłuszczem i posmarować marmoladą. Drugą część posiekać i posypać na ciasto ułożone w formie. Piec 45 minut w temperaturze 180’C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
misia14
natalka1107@o2.pl
Przepraszam, mój błąd. Miało by 2 łyżki marmolady (a nie tak jak napisałam łyżeczki), jeszcze raz przepraszam.
bajtek
Ani 2 łyżeczki, ani 2 łyżki........na całą blachę potrzeba jednak trochę więcej tej marmolady...chyba, że blaszka mała :)
natalka1107@o2.pl
Tak,chodziło mi właśnie o małą tortownicę :) Ja robię i zawsze 2 łyżki marmolady wystarczą ;)
bajtek
natalka1107@o2.pl
Tak,tak przepraszam,mój błąd... chyba muszę trochę odpocząć bo już zmęczona tym pisaniem jestem...
Masz rację chodzi o małą blaszkę,ale może być też tortownica. Pozdrawiam serdecznie