AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

placek pasterski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

szybki,sycący obiad,placek można podawać z gulaszem,który został z poprzedniego dnia

placek pasterski

Składniki:

placek pasterski

 

  • 1 kg ziemniaków,3 łyżki masła ,5 dag wędzonego boczku,2 łyżki mleka,sól,pieprz

Sposób przygotowania:

placek pasterski
ziemniaki gotujemy w mundurkach 10 minut,następnie ostudzić,obrać,zetrzeć na tarce do warzyw,boczek pokroić w nieduża kostkę,masło stopić na patelni,podsmażyć na nim boczek i dodać do niego ziemniaki,oprószyć solą i pieprzem,wymieszać.Placek podsmażyć z jednej strony,odwrócić za pomocą talerza lub pokrywki na drugą stronę,skropić mlekiem i chwilę dosmażyć.

Tagi:

placek