Sposób przygotowania:
Placek śliwkowy z galaretką
Ugotować galaretkę i odstawić do wystygnięcia.
Margarynę utrzeć do białości, dodać cukier i jajka i ucierać jeszcze przez 15 minut.
Utartą masę wyłożyć na stolnicę, dodać mąkę i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 2cm i wyłożyć na lekko posypaną mąką blachę.
Śliwki wyłożyć na ciasto i piec w średnio gorącym piekarniku. Po wyjęciu ciasta i przestudzeniu zalać galaretką.
Ciasto zalewamy, gdy galaretka zaczyna się zsiadać.
Margarynę utrzeć do białości, dodać cukier i jajka i ucierać jeszcze przez 15 minut.
Utartą masę wyłożyć na stolnicę, dodać mąkę i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 2cm i wyłożyć na lekko posypaną mąką blachę.
Śliwki wyłożyć na ciasto i piec w średnio gorącym piekarniku. Po wyjęciu ciasta i przestudzeniu zalać galaretką.
Ciasto zalewamy, gdy galaretka zaczyna się zsiadać.