goyaczek

goyaczek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 54]

Placek z jogobellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Banalnie proste, niebiańsko delikatne, po prostu pyszne!

Placek z jogobellą

Składniki:

Placek z jogobellą

 

  • CIASTO KRUCHE
  • 6 żółtek
  • 3 szkl mąki
  • 1 szkl cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 margaryna
  • MASA
  • 6 białek
  • 1 szkl cukru
  • 2 opakowania jogurtu brzoskwiniowego jogobella
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 1 duży budyń śmietankowy

 

Sposób przygotowania:

Placek z jogobellą
Ze składników na ciasto zagnieść na stolnicy ciasto kruche. Podzielić je na 2 nierówne części. Większą część rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną blachę, a mniejszą schować do lodówki (lub do zamrażalnika żeby było szybciej), aby się schłodziło. W dużym garnku ubić białka z cukrem na sztywną pianę dodać do niej suche wiórki kokosowe, suchy budyń, i jogurty. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na surowe ciasto na blasze. Na wierzch masy zetrzeć na tarce resztę ciasta z lodówki. Piec w nagrzanym piekarniku w temp 170 stopni, około 45 minut.